IPMA D

IPMA-D is de certificering voor de beginnende projectmanager, of de wat meer ervaren projectmedewerker met behoefte aan theoretische onderbouwing.

Gedurende het IPMA-D traject vergaart u theoretisch kennis op alle gebieden van projectmanagement. Ook zult u kritisch uw eigen functioneren binnen projecten leren beoordelen.

IPMA-D bestaat uit een Zelfassessment en een theorie-examen. Bij een positief resultaat ontvangt u het internationaal erkende IPMA-D-certificaat en bent u gerechtigd de titel ‘Certified Project Management Associate’ te voeren.

De IPMA D training wordt in 4 dagen gegeven en behandelt o.a.:

  • Richten en Inrichten: Opstarten en inrichten van het project met het oog op een effectieve beheersing en communicatie in relatie tot de business case en de belangen van de diverse stakeholders.
  • Geld in projecten: Financiële basiskennis en ondersteuning voor investeringsbeslissingen (business case).
  • Tijd in projecten: Opzetten van een productgerichte planning, netwerkplanning, plannings­technieken,
  • Leiderschap en Gedrag: Leiderschapsmodellen, groepsvorming en groepsdynamica, motivatie en communicatie.

De training kent een afwisselende mix van theorie (kennisoverdracht), reflectie, casuïstiek en praktische groepsopdrachten. Tijdens huiswerk wordt de theorie verder bestudeerd en wordt het proefexamen geoefend.

Studiebelasting

Naast de contacturen moet u rekening houden met 20 tot 40 uur huiswerk/zelfstudie.

Daarnaast bereidt u zich voor op het examen door te oefenen op een IPMA e-learning site. Deze is 3 maanden beschikbaar vanaf het eerste moment van inloggen.

Doel

Aan het einde van de training bent u goed voorbereid voor het IPMA-D examen. Het examen is niet inbegrepen in de cursusprijs.

U kunt informatie over het examen of het examen aanvragen via www.ipmacertificeren.nl

Voorkennis

Een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Zelfassessment

Voor het examen dient u een Zelf-assessment in te vullen. Hierin scoort u zichzelf met een cijfer 1-10 op de competentie elementen van de ICB4. Het Zelf-assessment dient als reflectie op uw functioneren binnen projecten. Het is bedoeld om de beginnend projectmanager, welke zich IPMA D wil laten certificeren, bewust met het vak bezig te laten zijn. Er is geen goed of fout en uw antwoorden tellen niet mee in de beoordeling. Het Zelf-assessment is een internationale verplichting en dient minimaal 2 weken voor het examen te worden ingeleverd. U vult het Zelf-assessment in na aanmelding op de portal.

Examen

Het theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen en duurt in totaal 3 uur. Het eerste deel bestaat uit 45 meerkeuzevragen met een tijdsindicatie van 60 minuten. Het tweede deel bevat open vragen met een tijdsindicatie van 120 minuten. De open vragen bestaan uit rekenvragen, korte open vragen en korte scenario’s.

Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u het internationaal erkende IPMA-D certificaat en mag u zich Certified Project Management Associate noemen.

Bij Nwdijk kunt u de PRINCE2 trainingen op verschillende manieren volgen:

 

 

 

   Pragmatische aanpak

   Deskundige docenten

    Kleine groepen

   Een- op  -een lessen

   In-company

✓    Erkend certificaat

   Online en e-learning