Agile is geen totaal oplossing, maar de klanten zien dat het een proces is waarin iedereen goed samenwerkt voor het beste product.

Interactieve training

Agile Scrum

Agile is een werkwijze om op een flexibele, snelle manier producten en diensten te ontwikkelen die door klanten als waardevol worden ervaren. De Agile aanpak is populair omdat deze eenvoudig is, maar vooral omdat deze weinig overhead oplevert. Veel organisaties werken inmiddels volgens de Agile aanpak en zijn er enthousiast over.

Deze interactieve training bied je een kijk in de wereld van Agile productontwikkeling en het Scrum framework. Je maakt kennis met onderliggende concepten en principes, samen met Scrumrollen en -verantwoordelijkheden, gebeurtenissen, artifacts en Schalings benaderingen, evenals algemene praktijken en technieken.

De kracht van deze training is dat het breed kader geeft aan iedereen die interesse heeft of al werkt volgens Agile principes.

Centraal staat het werken met Scrum maar andere methoden zoals KanBan, Lean Start up en Agile projectmanagement komen ook aan de orde.

Aan het eind van deze interactieve training kun je:

 • Herkennen hoe adaptatie naar een Agile omgeving werkt en hoe Agility voorspelbaarheid en flexibiliteit brengt
 • Het Agile Manifesto te beschrijven
 • De rol van Product Owner, Scrum Master, en het Ontwikkel-team uitleggen
 • De rol van de traditionele Project Manager herkennen
 • De kenmerken van time-boxing, Sprints, de Daily Stand-up, de Sprint Review en de Sprint Retrospective en de kenmerken van een goed Product en Sprint Backlog uitleggen
 • Goede User Stories en Backlog Items herkennen
 • Uitleggen hoe Product Backlog Items te verfijnen
 • Het belang en de eigenschappen van een goede Definition of Done uitleggen uitleggen wat er gebeurt tijdens de Sprint Planning en Release Planning meetings
 • De rituelen en het belang van de Daily Scrum begrijpen
 • Begrijpen hoe de duur van een Sprint wordt vastgesteld
 • De schattingstechnieken uitleggen: Planning Poker, Triangulation en Affinity Estimation
 • Begrijpen hoe schattingen te verwerken gebruik makend van Ideal Days of Story Points en hoe Backlog Items geordend zijn
 • Hoe de voortgang van een Sprint te monitoren met Burn-Down charts
 • Begrijpen hoe een Agile werkplek en omgeving wordt gecreëerd

De training is geaccrediteerd op basis van de Agile Scrum Foundation certificering van EXIN .

EXIN | EXIN

Bij Nwdijk kun je de Agile Scrum trainingen op verschillende manieren volgen:

Klassikaal

Door gepassioneerde en ervaren docenten gaat u interactief door de stof heen. Wij werken altijd met kleine groepen zodat iedereen onderdeel wordt van het leerproces. De docenten beschikken over ruime ervaring en zullen met veel praktijkvoorbeelden de stof op een verhelderende wijze overbrengen en u voorbereiden op het Agile Scrum examen.

Online

Onze interactieve e-learning richt zich niet alleen op het klaarstomen voor het examen, maar neemt u in verhelderende modules mee door de theorie van Agile Scrum. U volgt de verschillende video's en maakt quizzen en oefeningen zodat de stof duidelijk wordt en blijft hangen.

Onze Online trainingen zijn allemaal Engelstalig en geaccrediteerd.

Kijk HIER voor ons volledige Online aanbod

Virtueel Classroom

Onze virtuele trainingen combineren de persoonlijke leerervaring van een klaslokaal met het gemak en de flexibiliteit van een virtuele omgeving, zodat deelnemers niet op dezelfde locatie hoeven te zijn. De lesblokken worden in overleg ingedeeld in dagdelen en worden gegeven met gebruik van MS Teams.

Wilt u weten wat voor u mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Virtual Classroom

Agile werken creëert teams waarin zelfsturing een centrale positie heeft. Teams waarin mensen (samen)werken met een gezamenlijk doel.