Het werken in teams wordt steeds belangrijker.

Mede door de opkomst van Agile werken in organisaties.

Het is alleen niet zo dat als er 8 mensen bij elkaar gezet worden er dan ook sprake is van een team.

Effectief samenwerken in een team vraagt inzet van ieder teamlid. Als een team niet maximaal presteert, zijn hier vaak verschillende factoren voor aan te wijzen. Wil jij als leidinggevende, coach of trainer de teamprestaties en -effectiviteit verbeteren door in te spelen op de groepsdynamiek? Of merk je als teamlid dat je niet goed tot je recht komt en wil je ontdekken hoe je meer kunt bijdragen? Vanuit ieder perspectief kun je de samenwerking binnen teams positief beïnvloeden.

Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen? – Johan Cruijff

Ieder mens is anders. Onder de oppervlakte spelen vaak onuitgesproken opvattingen, drijfveren en tegenstellingen. Teamleden kunnen elkaar (onbewust) vast zetten en houden het gezamenlijke probleem in stand. Teamcoaching is erop gericht om een team te ondersteunen bij het ontwikkelproces door het team bewust te maken van collectieve ineffectieve patronen in gedrag, denken of systeem.

De teamcoach beïnvloedt de interactie in het team om zo het team als geheel beter te laten functioneren of het team naar een volgende fase in de teamontwikkeling te helpen.

Heb je interesse in een teamcoach of wil je meer weten over de opleiding tot teamcoach, neem dan contact met me op.