Lanzarote 2019

“I don’t fix problems. I fix my thinking then the problems fix themselves.” – Louise Hay

Bart Prinsen in het ideale kantoor. Foto: Tom kelly

Opgegroeid in een ondernemersfamilie was ik al op jonge leeftijd bezig met ondernemen. Dat heeft successen oplevert maar ook een aantal enorme missers. Terugkijkend  zijn de perioden dat ik samenwerkte met een groep gelijkgestemden de beste jaren in mijn professionele leven zijn geweest.

Mijn werkgebieden zijn altijd divers geweest. O.a. Home entertainment , import van beeld en geluidsdragers, Telecom, de grafische industrie, horeca en projectmanagement.

De laatste 12 jaar kwam alles samen met het specialiseren in opleidingen in projectmanagement methoden. Inmiddels heb ik groot aantal bedrijven in verschillende industrieën mogen bijstaan in het professionaliseren van hun projecten. Dit heb ik mogen doen in commerciële, non-profit, (semi)overheid, zorg en vele andere soorten organisaties.

Begonnen met PRINCE2 en Projectmatig werken ben ik mij al snel verder gaan specialiseren met IPMA, PMI, Agile Scrum en andere methodieken. De gedrag- en leiderschapsaspecten in IPMA spraken mij enorm aan. Daar ben ik mij meer in gaan verdiepen en in 2018 heb ik mijn coach opleiding afgerond bij de Bold-academy in Bussum.

Mijn trainingen helpen projectmedewerkers bij het uitvoeren van taken/opdrachten, projectmanagers bij het opzetten, plannen en beheersen en opdrachtgevers bij het aansturen van projecten. Met coaching help ik ze een brug te slaan tussen de theorie en de praktijk want daar zit vaak een (gezond) spanningsveld.

Naast mijn werkzaamheden als trainer/coach is duiken mijn passie en lig ik graag met beginnende duikers in het water om ze op een ontspannen verantwoorde wijze de vaardigheden van het duiken te leren.

Authenticiteit enorm belangrijk voor me en ik geloof dat als je iets doet waar je goed en bent, er blij van wordt en er sprake is van zingeving, alles mogelijk is!

Mijn trainingen zijn levendig, interactief en ik breng complexe onderwerpen graag op een luchtige verhelderende manier over.

“Elke werkdag is verloren tijd als we uit de verbinding zijn met onszelf, onze omgeving of onze doelstellingen. Geef mij iets leuks om te doen en ik werk geen dag meer in mijn leven”.

Vanuit deze stelling geef ik dus inhoud en vorm aan mijn werk. Vanuit verbinding en zingeving mensen ondersteunen, inspireren en motiveren op deskundige en ontspannen wijze.

De combinatie van coach, mentor, docent & adviseur ligt mij het meest. Dit kan zowel in een ’traditionele’ projectomgeving als in een Agile omgeving zijn. Centraal staan de mensen. Methoden en technieken zijn ondersteunend. Voor mij is niets leukers dan het inzetten van mijn kennis en ervaring zodat vraagstukken op een onderhoudende manier inzichtelijk gemaakt worden en oplossingen zichtbaar worden.

“Methoden, processen en technieken zijn 20% deel van succes, 80% is houding en gedrag”

Duiken als passie

Coaching setting

You can’t always get what you want
But if you try sometime you might find, you get what you need

– M.Jagger

6321

Gecertificeerde kandidaten

112

Organisaties

28

Jaren ervaring

12

Werkvormen

Voor training, coaching en advies

Strategisch management, projectmanagement, productontwikkeling